artikel

MEDLEMSBREV FRÅN JON

Vi tillsammans

Kamrater         

Välkomna till Supervalåret 2014.  Den 25 maj är det val till Europaparlamentet och den 14 september är det val till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdagen. Det är viktiga val.

I Europa vinner högerkrafterna mark, med extremhögern såsom ungerska Jobbik och grekiska Gyllene gryning som svans. Förutom att rasismen sprider ut sig är motståndet mot bland annat sexualundervisning och rätten till abort stort bland konservativa krafter i EU. Det är av stor vikt att Vänsterpartiet har representation i EU-parlamentet.

I de nationella valen står vi inför stora utmaningar. Efter åtta år med Alliansen vid makten är det dags att byta regering. Fyra år till med en moderatledd regering, som hamnar allt närmare sverigedemokraternas knä, riskerar att demolerar det som finns kvar av solidaritet. Våra skattepengar försvinner ut ur landet till skatteparadis där riskkapitalisterna skrattar hela vägen till banken.

Det är dags att sätta stopp för detta oansvariga slöseri, och det är bara vi i vänsterpartiet som kan göra det!

Vi går in i 2014 med vind i ryggen. De senaste opinionsmätningarna visar över 8 % för vänsterpartiet, nästan dubbelt så mycket som de senaste årens siffror. Vår profilfråga ”välfärd utan vinst” har gått från att vara helt uträknad till att bli en av de viktigaste i valrörelsen. Nu gäller det att fortsätta att hamra ut vårt budskap och inte låta borgarna komma undan debatten.

I Kungsbacka har vi ett mandat i kommunfullmäktige, vilket vi siktar på att minst fördubbla i det kommande valet. I vår blåa kommun finns det ständigt behov av att belysa frågor ur ett vänsterperspektiv, t.ex. saknas det bostäder i mängder, flyktingmottagningen är under all kritik, bredbandsutvecklingen är bedrövlig och vård och omsorg slumpas bort till privata aktörer.

Om vi hjälps åt kommer vi lyckas. Det är vi medlemmar som är partiet och tillsammans kan vi göra skillnad. Alla behövs och bidrar med vad de kan och orkar. Jag minns när jag gick med i partiet 2006. När jag kom till mitt första partimöte kände jag mig enormt bortkommen, jag kunde ju ingenting, men fick ett varmt välkomnande. Snabbt kom jag in i gemenskapen och fick hjälp att göra det jag ville. Jag blev peppad och kände trygghet. I det politiska arbetet, speciellt ett supervalår, finns det plats för alla. Allt från att fixa en termos med kaffe och hänga med på ett möte till att gå igenom kommunens budget inför kommunfullmäktige och hålla tal på 1:a maj behöver göras.

Hjälp oss. Tillsammans är vi starka. Vad vill du göra?

Följande datum har vi framför oss:

  • 8:e mars – internationella kvinnodagen
  • 1:a maj – arbetarrörelsens dag
  • 7-10 maj – Queer up!
  • 25 maj – EU-val
  • Aug-sep VALRÖRELSEN  2014

 

Jon Thorbjörnson, ordförande i Vänsterpartiet Kungsbacka 2013

Dela den här sidan:

Kopiera länk