Debatt

Inlägg angående sänkt elevpeng

”Förskolan lägger grunden för att varje barn ska lyckas under sin skolgång”.  Citatet är taget från Moderaterna.se.

När det uppenbarligen finns kunskap om vikten att så tidigt som möjligt ge barnen de bästa förutsättningarna för att lyckas under sin skolgång så är det förvånansvärt att nämnden för Förskola och Grundskola i Kungsbacka har beslutat att sänka elevpengen med 12322 kr per elev i förskoleklass, 3784 kr per elev i årskurs 1-5 och 4675 kr per elev i årskurs 6.

Vänsterpartiet i Kungsbacka vill ha en diskussion om detta beslut, om hur denna ekvation nedskärningar plus antalet barn som lyckas under sin skolgång inte går ihop! Vi har i vår interpellation till nämnden för Förskola & Grundskola bland annat ställt frågan: Vad innebär dessa nedskärningar för våra elever?

I utbildningen ska hänsyn tas till barns och elevers olika behov. Skolverket är väldigt klar med att huvudmän och profession har ett ansvar att vid resursfördelning, organisation och val av metoder och arbetssätt anpassa verksamheten till barns och elevers skilda förutsättningar och behov. Hur är det tänkt att Kungsbacka kommun ska kunna leva upp till detta? Att se till alla barns och elevers skilda förutsättningar och behov…

Dela den här sidan:

Kopiera länk